Om oss


Idrettsforeningen Fløya


IF Fløya er en amatøridrettsklubb hvor både barn og voksne kan spille fotball og delta i bueskyting. 

Den frivillige innsatsen er av ubeskrivelig betydning for aktiviteten som klubben kan legge til rette for. Alle generasjoner på alle nivåer og i alle grupper bidrar til det gode samholdet, utviklingen og idrettsgleden i klubben. 

Barne- og ungdomslagene skaper idrettsglede og livslange minner fra fotballarenaen, i hverdagen har man en trygg og god ramme med treninger og kamper. Veteranene har faste møtetidspunkt for aktiviteter og sosialt samvær. Bueskytterne har egne tilpassede lokaler i Fløyahallen. Vi har både herre- og damelag i seniorfotballen.

IF Fløya ønsker å utgjøre en forskjell. Vår viktigste oppgave er å utvikle samfunnsborgere og bidra til god fysisk og mental helse. Vi legger til rette for både de som ønsker å bli gode idrettsutøvere og de som bruker idretten som en sosial arena. Om anlegget og området


Visste du at området er også kjent som Fløyaland? IF Fløya rår over kunstgressbane, en stor idrettshall med kunstgress (60x40) og løpebane, en gymnastikksal, skatehall, bueskytter bane m.m. I tillegg holder Tromsø Treningssenter, Grønnåsenklinikken og Tromsø Karateklubb til i anlegget.


I nærområdet finnes blant annet Tromsøhallen, Tromsø Ishall, Tennishall, Tromsøbadet og et fantastisk ski- og turterreng.Kort om klubbens historie


16-17 unge gutter stiftet 24. juni 1922 en fotballforening med navnet Frigg, fire år senere måtte de endre navnet til IF Fløya fordi Frigg allerede var i bruk. Junioravdeling ble opprettet i 1929 og dameavdeling opprettet 2. juni 1931, noe som var langt forut for sin tid. 


Det ble drevet med friidrett, ski, skihopping, bandy, skøyter, sykkel, håndball og gangsport tidligere, nå er det kun bueskyting som blir drevet i tillegg til fotballen. 


Les mer ...

Fløya mottok Tromsø Kommunes kulturpris i 2003.